Laster Arrangementer

« All Events

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Førjulsefta på Lands Museum

30/11/2019 @ 14:00 - 19:30

Velkommen til Lands Museum for en hyggelig, og avslappende etter-middag i førjulstida!
Blir det for mye førjulsstress? Hvorfor ikke ta en tur til museet og i rolige omgivelser bli med på å lage noe selv?
Du kan blant annet få bli med og lage ei julegeit. Om du ikke vet ha det er, vil du også få lære mer om historien til julegeita og om det å gå julebukk.
I Sedalsbygget kan du få oppleve hvordan det var å feire jul for 200 år siden.
Om du ikke har besøkt nissene på loftet før, er nisseloftet i Teaterbygningen åpent. Her kan du se en film som viser hvordan nis-sene kom seg til museet. Har du enda ikke skrevet ønskeliste til julenissen, kan du gjøre det her.
Det å bake 7 slag til jul, er en gammel tradisjon. Museumslaget har samlet inn oppskrifter og vil demonstrere og bake de viktigste 7 slagene. Bli med og bak eller få smaksprøver og inspirasjon til selv å sette igang med julebaksten.
Korpsmusikk er julestemning, det synes nissen også, og da finner han gjerne frem noen godteposer. Elever fra kulturskolen vil spille jule-musikk på tunet. Kanskje kommer nissen?
På førjulsefta kan du også få greie på hvorfor vi egentlig har adventstjerner i vinduene. Du kan også lage din egen julestjerne på juleverkstedet i utstillingsrommet.
I fjøset kan du sette deg ned og både høre og se gamle julefortellinger.
Julegrøt er alltid godt når det er litt kaldt og mørkt ute. I Tingbygningen serverer vi julegrøt. Dersom du ikke er så glad i det har vi også pølse og pepperkaker.
I Museumsbutikken er det mulighet for julehandel. Den er full av ting som ikke er lett å finne andre steder: Husflid, smykker og leker.
Når alle har fått spist og kost seg på museet i noen timer avslutter Førjulsefta med konserten Julestjerner. Da vil elever fra kulturskolen underholde på Nerlauslåven.
Alle er hjertelig velkommen!
Førjulsefta kl. 14:00 – 17:30
Julestjerner kl. 18:00
Inngang: Voksne kr. 100 og barn kr. 50

Detaljer

Dato:
30/11/2019
Tid
14:00 - 19:30
Kategori for Arrangement:

Detaljer

Dato:
30/11/2019
Tid
14:00 - 19:30
Kategori for Arrangement: